Ілюстрація REUTERS

Після накладення арешту приватним виконавцем на рахунки та майно державного підприємства «Укртрансгаз» на користь приватної компанії «Фінансова Компанія «Фін-Інвест», з рахунків держкомпанії списані вже 50,3 млн грн, йдеться в повідомленні компанії «Укртрансгаз».

Читайте такожУкраїна спалює зимові запаси газу: скільки залишилося в сховищах

«Укртрансгаз» вбачає в таких діях порушення низки законів України та міжнародних конвенцій. Накладено арешт і списані кошти з рахунків, з яких «Укртрансгаз» виплачує заробітну плату працівникам і платить податки. Такі рахунки мають спеціальний режим використання та згідно із законом України «Про виконавче провадження» не підлягають арешту, а стягнення грошей з них - забороняється законом», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що «Укртрансгаз» вже звернувся з листом до Міністерства юстиції України з вимогами оскаржити неправомірні дії приватного виконавця.

Державне підприємство також звернулося до суду з апеляційними скаргами на постанови суду про зміну способу виконання рішення, винесеного Арбітражним судом Києва 12 липня 2007 року, зміну сторони виконавчого провадження і з позовом про визнання недійсним договору уступки права вимоги, укладеного між «Фінансовою компанією «Фін - Інвест» і «Укренергозбутом».

Як повідомляв УНІАН, у середині січня 2020 року «Укртрансгаз» звернувся із заявою в Державне бюро розслідувань (ДБР) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) з проханням не допустити заволодіння коштами держпідприємства у розмірі 2,3 млрд грн приватними компаніями «Фінансова компанія «Фін - Інвест» і «Укренергозбут».

Кошти були заблоковані на рахунках «Укртрансгазу» на виконання судового рішення, винесеного Арбітражним судом Києва.

У компанії розцінюють таке рішення як неправомірне, а спільні дії двох приватних компаній - такими, які можуть мати ознаки шахрайства.

Довідка УНІАН. «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.