Ілюстрація REUTERS

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на засіданні Кабінету міністрів запропонував членам уряду розглянути питання про оголошення конкурсу на посаду голови НАК "Нафтогаз України", але прем'єр-міністр Олексій Гончарук відхилив його пропозицію.

Читайте також"Нафтогаз" прогнозує суттєве зниження цін на імпортний газ

Про це в своєму Telegramm-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Відео дня

"Міністр економіки Милованов запропонував доповнити порядок денний Кабміну питанням про оголошення конкурсу на посаду голови "Нафтогазу України", оскільки контракт Коболєва закінчується 10 березня. Аваков (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - УНІАН) сказав, що питання політичне і вносити його з голосу неправильно. Гончарук його підтримав, питання до порядку денного не включили", - написав він.

Довідка УНІАН. Андрій Коболєв з 1999 по 2002 рр. працював в українському підрозділі PricewaterhouseCoopers (PwC) консультантом з питань управління, спеціалізуючись на питаннях стратегічного управління і корпоративних перетворень.

З 2002 по 2010 рік працював на різних посадах в НАК "Нафтогаз України". Також працював радником в інвестиційній компанії AYA Securities.

З 26 березня 2014 року - голова правління компанії. Чинний контракт Коболєва закінчується наприкінці березня 2020 року.

НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.