Ілюстрація REUTERS

"Оператор ГТС України" продовжить підтримувати безперебійну роботу газотранспортної системи в умовах карантину, але вживе необхідних заходів для зниження ризиків захворювання працівників.

Читайте такожЦіна газу в Україні впала до десятирічного мінімуму

"Оператор ГТС України" усвідомлює небезпеку світової пандемії коронавірусу (COVID-19) і як відповідальна компанія вживає заходів для забезпечення безперебійної роботи ГТС та зниження ризиків захворювання співробітників", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що "Оператор ГТС" є стратегічним підприємством енергетичної галузі, яке в безперебійному режимі забезпечує природним газом українських і європейських споживачів. Більш того, стабільна робота газотранспортної системи в такі кризові періоди - це необхідна опора для держави в подоланні пандемії та супутніх загроз.

"ОГТСУ не може закрити роботу проммайданчиків на час карантину, оскільки газотранспортна система потребує щоденного обслуговування та управління. Компанія звернулася за професійною консультацією до епідеміологів і в кооперації з лікарями розробила план заходів щодо захисту співробітників ОГТСУ і зниження ризиків поширення епідемії коронавірусу", - відзначили в компанії.

Зокрема, компанія почала широкомасштабне застосування дезінфікуючих засобів для щоденної дезінфекції робочих приміщень і транспортних засобів. Також організовано постійне інформування співробітників через усі можливі канали комунікації, компанія надала можливість адміністративному персоналу, не задіяному в щоденній роботі на об'єктах ГТС, працювати віддалено з дому.

За інформацією прес-служби, критичні команди фахівців, особливо тих, які безпосередньо відповідають за управління та функціонування ГТС, були розділені на дві частини й працюють в окремих приміщеннях або з дому. У компанії повністю зупинені міжнародні робочі візити співробітників.

Також у "Оператора ГТС України" створена Комісія з надзвичайної ситуації з метою постійного моніторингу та оперативного реагування, оскільки вжиті заходи не є остаточними й будуть адаптуватися в міру розвитку ситуації.

"Разом з тим, "Оператор ГТС України" несе повну відповідальність за надійність і безпеку транспортування газу по магістральних газопроводах. Тому на якість послуг впроваджені на підприємстві заходи проти коронавірусу не впливають", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2020 року функції оператора магістральних газопроводів перейшли від держкомпанії "Укртрансгаз" до "Оператору ГТС України", який був переданий в управління держкомпанії "Магістральні газопроводи України" (МДУ), підпорядкованої Міністерству фінансів України.

Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі ввів карантин у навчальних закладах країни терміном на три тижні, з 12 березня.

У деяких містах України призупиняють роботу торгові центри, заклади громадського харчування, спортивні комплекси, заклади побутового обслуговування.