Ілюстрація REUTERS

Оператор нафтотранспортної системи України державна компанія "Укртранснафта" почала транзит нафти до Білорусі нафтопроводом "Одеса-Броди" та однією з двох ниток нафтопроводу "Дружба".

Читайте такожБілорусь вирішила імпортувати нафту через Україну

"Нафта сорту Azeri Light надійшла на кордон між Україною та Білоруссю вранці 17 березня 2020 року", - сказано в повідомленні "Укртранснафти".

Відео дня

Зазначається, що надання послуг з транспортування нафти в Білорусь відбувається в рамках договору між "Укртранснафтою" та BNK (UK) Limited (Великобританія), яка є дочірньою компанією "Білоруської нафтової компанії".

"Водночас "Укртранснафта" забезпечує надійний і безперебійний транзит російської нафти сорту Urals у напрямку Чехії, Словаччини та Угорщини відповідно до чинних контрактних зобов'язань", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, "Укртранснафта" прийняла на морському нафтовому терміналі "Південний" два танкери з нафтою для її подальшого транспортування на НПЗ Білорусі.

Довідка УНІАН. Компанія "Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, яка включає 18 нафтопроводів загальною довжиною 4569 кілометрів, 51 нафтоперекачувальну станцію (НПС), 11 резервуарних парків загальною місткістю 1010 тисяч кубометрів. Роботу НПС забезпечують 176 насосних агрегатів загальною потужністю електродвигунів 356,9 тисячі кВт.