Ілюстрація REUTERS

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco у квітні-травні продовжить підтримувати високий рівень експорту нафти на зовнішні ринки шляхом зниження завантаження своєї внутрішньої переробки. Таким чином королівство має намір довести експорт нафти до більш ніж 10 мільйонів барелів на добу.

Читайте такожРосія може недорахуватися до $40 мільярдів через дешеву нафту

Про це повідомляє "Комерсант".

Відео дня

"Компанія продовжить знижувати обсяг переробки на наших місцевих НПЗ у квітні та травні, що зміцнить потенціал компанії з експорту сировини на ринки", - йдеться в заяві компанії.

6 березня Росія та ОПЕК не змогли узгодити нову нафтову угоду, після чого нафта різко втратила в ціні.

За даними Forbes, на наступний день, 7 березня, Saudi Aramco розв'язала цінову війну, повідомивши покупцям про дисконт на свою нафту на 6-8 доларів за барель у всіх регіонах, тоді як російська нафта марки Urals пропонувалася з дисконтом 2 долари за барель до цін нафти марки Brent.

11 березня Bloomberg повідомило з посиланням на свої джерела, що європейські НПЗ отримали від Saudi Aramco пропозиції на поставку нафти в обсягах на 25-200% вище попередніх.

Як повідомляв УНІАН, розвал угоди ОПЕК+ відбувається на тлі глобального падіння цін на нафту у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

Зокрема, ціна російської нафти Urals до 19 березня впала нижче 19 доларів за барель.