Компанія Ахметова хоче реструктуризувати борг / фото shakhtar.com

Операційна компанія «ДТЕК Енерго», яка забезпечує управління активами у вуглевидобутку та тепловій енергетиці приватного українського енергохолдингу ДТЕК, вживає надзвичайних заходів і припиняє виплати купона за єврооблігаціями й відсотків за банківським боргом.

Читайте такожАМКУ оштрафував компанію Ахметова за недостовірну інформацію

Як повідомила прес-служба компанії, рішення прийнято в умовах спаду світових фінансових ринків і обвалу цін на сировинні товари.

Відео дня

«Розроблений «ДТЕК Енерго» план реагування на кризові явища містить заходи щодо мінімізації негативних економічних наслідків в умовах економічної кризи через пандемію коронавірусу COVID 19 і необхідний для забезпечення роботи підприємств, для захисту здоров'я працівників, для збереження безперервності виробничих процесів в умовах надзвичайної ситуації», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що ДТЕК розробляє пропозицію про введення «standstill» і реструктуризації боргу щодо випуску єврооблігацій і звертається до власників єврооблігацій і банківського боргу з проханням підтримати компанію у цьому рішенні.

Довідка УНІАН. ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент».