REUTERS

На світових торгах у понеділок, 26 жовтня, ціни на нафту слабо ростуть при прогнозах уповільнення споживання і збереження надлишку на ринку в найближчі місяці, передає Reuters.

Так, з початку торгів ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,06, до $48,05 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,08 до $44,68.

Читайте такожFrankfurter Allgemeine: через дешеву нафту знижуються й інші ціниАналітична фірма Energy Aspects у квартальному звіті "прогнозує різке уповільнення зростання світового споживання нафти в четвертому кварталі до 0,8 мільйона барелів на добу, що буде мінімальним темпом зростання за п'ять кварталів".

Відео дня

На думку аналітиків Energy Aspects, споживання нафти переробниками знизиться за рахунок високих запасів нафтопродуктів і прогнозів теплої погоди в Європі та Північній Америці.

Інвестиції у видобуток, які в цьому році знизяться більш ніж на 20 відсотків, продовжать знижуватися в майбутньому році, припустив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол.

"Якщо цей прогноз справдиться, інвестиції в нафтову галузь знизяться два роки поспіль вперше за два десятиліття", - зазначив Бірол.

За оцінкою Swift Worldwide Resources, число робочих місць у світовій нафтогазовій галузі скоротилося більш ніж на 200.000 після падіння цін на нафту в минулому році.