REUTERS

Уряд Індії може розпочати консультації щодо об'єднання в єдину держкорпорацію 13 державних нафтових компаній, повідомляє Прайм з посиланням на Economic Times.

"Питання створення великої нафтової держкорпорації вже вивчалося владою Індії 2005 року, але тоді урядова комісія вирішила, що це буде "недоцільно в поточний момент". Тепер, за даними видання, кабмін знову зацікавився питанням, міністерство нафти і газу проводить оцінку потенційного злиття. Офіційно міністерство не коментує цю інформацію", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожОПЕК і Саудівська Аравія вважають, що ринок нафти рухається до балансу

Відео дня

Зазначається, що корпорацію планують створити на основі найбільшого нафтовиробника Індії Oil and Natural Gas Corporation (ONGC), Indian Oil Corporation, Bharat Petroleum Corporation, Hindustan Petroleum, GAIL, Mangalore Refinery Petrochemicals (MRPL), Chennai Petroleum, Numaligarh і Oil Refinery India.

Як повідомляв УНІАН, у березні індійські компанії домовилися про купівлю до 49,9% в одному з найбільших проектів "Роснефти" - "Ванкорнефти".

Сума передбачуваних угод не розкривається. Весь Ванкор можна оцінити в 9-12 мільярдів доларів, говорить аналітик Raiffeissenbank Андрій Поліщук. Отже, сума угоди з індійськими компаніями може скласти 4,5-6 мільярдів доларів.