Ілюстрація REUTERS

Мексиканський Pemex у вересні знизив обсяги видобутку нафти і виробництва нафтопродуктів через землетруси та урагани, повідомила компанія.

Читайте такожМЕА збільшило прогноз попиту на нафту до дворічного максимуму

Між тим, наголошується, що природні катаклізми не завдали істотної шкоди об'єктам компанії. Pemex, як і раніше, розраховує на середній рівень видобутку цього року в 1,944 мільйона барелів на день, компенсуючи вересневе зниження сильними показниками за серпень, повідомляє Прайм.

Відео дня

Після землетрусу магнітудою 8,2, що стався 7 вересня, Pemex зупинив роботи на заводі в Саліна Крус з міркувань безпеки, а поштовхи в штаті Оахака 23 вересня ускладнили роботи з відновлення нормального функціонування підприємства. Компанія має намір відновити операції в кінці вересня і вийти на повну потужність на третьому тижні жовтня.

Крім того, постраждав видобуток компанії і від вересневих ураганів.

Землетрус магнітудою 7,1 стався в Мексиці 19 вересня. Потужні підземні поштовхи на півдні країни дійшли і до Мехіко, де зруйновані десятки будинків. Згодом повідомлялося ще про два повторні удари підземної стихії магнітудою 5,8 і 6,1. За останніми офіційними даними, загинули 337 осіб. Ще один сильний землетрус стався 7 вересня, тоді загинули близько 70 осіб.