Президент РФ Дмитро МЕДВЕДЄВ заявляє, що російська сторона готова обговорювати нові пропозиції Києва щодо ціни на газ.

Як передає РІА “Новости”, про це він сказав під час зустрічі з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ, що відбулася у Вашингтоні.

Президент РФ вважає, що, незважаючи на те, що «діють раніше підписані угоди», це питання має бути розглянуто і опрацьовано на рівні профільних відомств двох країн.

Відео дня

У відповідь на зауваження В. ЯНУКОВИЧА, що він наразі не отримав від російського президента "відповіді в плані компенсації цін на газ", Д. МЕДВЕДЄВ, зокрема, сказав: "Думаю, є резон ініціювати додаткові дії з боку профільних міністерств і відомств".

Нагадаємо, Володимир ПУТІН по завершенню переговорів в Москві з прем`єр-міністром України Миколою АЗАРОВИМ, які відбулися 10 квітня в аеропорту «Внуково-2», також наголосив, що Україна підготувала «цікаві» пропозиції в газовій сфері, які готова розглядати Російська Федерація. Про це заявив голова уряду РФ.

«Ми торкнулися газових відносин. Микола Янович (АЗАРОВ - УНІАН) зробив пропозиції за дорученням президента України - ці пропозиції цікаві, допускаю, що ми можемо вийти на рішення, але вони вимагають опрацьовування. Це в значній мірі рахункові позиції, і ми повинні подумати», - сказав В.ПУТІН.

У свою чергу прем`єр-міністр України повідомив, що всі ці пропозиції «не прості і вимагають детального опрацьовування». При цьому М.АЗАРОВ підкреслив, що сторони домовилися провести ці переговори в стислі терміни.