Цены на нефть продолжают снижаться / Wikipedia

На світових торгах у п'ятницю, 5 вересня, ціни на нафту Brent тримаються нижче позначки $102 за барель і впадуть за тиждень на тлі зростання курсу долара, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подешевшали на $0,09 до $101,74 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,01 до $94,44.

4 вересня обидва еталона подешевшали майже на $1 через зміцнення долара після несподіваного зниження процентних ставок Європейським центральним банком. За тиждень ціни втратять понад 1%.

Відео дня

Читайте такожЄС готовий закрити доступ російським нафтовим компаніям на ринок капіталуЯк відзначають експерти, уповільнення економічного зростання Європи викликає ризик зниження цін на сировинних ринках, і в цьому сенсі дії ЄЦБ сприятливі, тому що спрямовані на виправлення ситуації в Європі.

Читайте такожВведення санкцій проти енергетичного сектора РФ зможе зупинити агресію проти України - експерт Інвестори чекають звіт про зайнятість у США, який дозволить оцінити споживання нафти в країні, що лідирує за цим показником.

Оператор крупного нафтового родовища Buzzard в Північному морі відновив видобуток і поступово збільшуватиме його в найближчий тиждень. Видобувається на родовищі нафта сорту Forties - основний з чотирьох сортів, що беруть участь у формуванні ціни на європейський еталон Brent.

Читайте такожВіце-президент Європарламенту закликав Захід обвалити ціни на енергоносіїВидобуток на іракському родовищі Кіркук впав на 90 відсотків до 30.000 барелів на добу, а нафтопровід в турецький порт Джейхан може бути зупинений більш ніж на рік через диверсії ісламістів, повідомив керуючий родовищем.

У лютому видобуток нафти в Іраку досяг рекордного показника 2,8 мільйона барелів на добу, з яких 300.000 барелів на добу надходило з Кіркука, але тепер район родовища захоплений бойовиками, які влаштовують диверсійні акти на об'єктах нафтової інфраструктури.