Уряд скасував механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами / фото УНІАН

Більше третини споживачів природного газу в Україні хочуть отримувати газ і електроенергію від одного універсального постачальника. 

Про це голова Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан заявив під час виступу на он-лайн вебінарі: «Запуск роздрібного ринку газу: чого очікувати споживачам?», спираючись на результати досліджень споживачів газу, які проводила Асоціація.

«Якщо говорити про те, чого насправді хоче споживач, то результати дослідження свідчать, що 62% опитаних хочуть безперебійного постачання газу, 47% хочуть прозорої та доступної ціни, а 37% хочуть отримувати комплексний продукт — газ та електроенергію від одного постачальника. Наразі такі універсальні пропозиції почали з’являтися в сегменті постачання  юридичним особам. В сегменті побутових споживачі такі пропозиції можуть з’явитися після повноцінного відкриття в Україні роздрібного ринку електроенергії», — наголосив Артем Компан. 

Відео дня

Крім того, голова Асоціації наголошує, що потрібно більше інформувати та надавати роз’яснення споживачам для підвищення їх обізнаності щодо нових можливостей на ринку природного газу.

«На жаль, лише близько третини населення знає про те, що відбулась реформа ринку газу, а зокрема, що у споживача з’явилась спрощена можливість змінити постачальника газу і з’явиться більше пропозицій від різних постачальників», — сказав Компан.

Нагадаємо, що з 1 серпня цього року Уряд скасував механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами (ПСО). Відтепер вартість блакитного палива щомісячно визначається кожним постачальником, а споживач має можливість змінити постачальника газу.