Суд скасував дозвіл на будівництво біогазової електростанції / фото REUTERS

18 серпня Окружними судом м.Києва було прийнято рішення щодо скасування дозволу на будівництво біогазової електростанції на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області.

Про це йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, поруч з центральною станцією аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" компанія "БІО ЕНЕРДЖИ ДНІПРО" планувала переробляти осади стічних вод Центральної станції аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" в кількості до 2200 т / добу і курячий послід в кількості до 140 т / добу для отримання електроенергії.

Відео дня

Будувати біогазову електростанцію потужністю 4,8 МВт планували на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області. Крім переробки, комплекс призначався для прийому і зберігання курячого посліду. Жителі навколишніх сіл побоювалися, що таке "сусідство" може призвести до зараження води та погіршення екологічної ситуації.

Будівництво проводилося в безпосередній близькості від населених пунктів (в 100 метрах від житлових будинків садових товариств; в 350 метрах від с. Кам'янка; в 450 метрах від с. Ракшівка і в 3000 метрів від с. Дніпрове), а також всього у 260 метрах від річки Мокра Сура.

Позов проти будівництва був поданий вуличним комітетом села Днепрове, який вважав, що громадські слухання були «фейковий» і проведені без врахування думки місцевих жителів. Також за інформацією позивача дозвіл на будівельні роботи було видано з порушеннями законодавства, оскільки в момент видачі були відсутні результати оцінки впливу на навколишнє середовище.