Приднепровская ТЭС / фото: inforesist.org

Тимчасово виконуючу обов’язки міністра, першого заступника міністра енергетики та захисту довкілля України Ольгу Буславець запросили до участі у наступному засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування. 

Про це йдеться у листі голови комітету Олега Бондаренка, адресованому Міністерству енергетики та захисту довкілля. 

На засіданні планується обговорення перспектив розвитку природоохоронної сфери та її ролі у розвитку енергетики, зокрема, на прикладі потужностей підприємства ДТЕК Придніпровська ТЕС.

Відео дня

Як зазначається у листі, на засіданні Комітету 23 квітня за ініціативи заступника голови Комітету, народного депутата України Маріковського було розглянуто питання, яке порушене громадською організацією "Save Dnipro", щодо забруднення атмосферного повітря підприємством ДТЭК Придніпровська ТЕС. 

Зокрема, за інформацією зазначеної громадської організації, спалювання вугілля на енергоблоках №№ 7 і 8 ДТЭК Придніпровська ТЕС проводиться без належної очистки, чим спричиняє забруднення атмосферного повітря в Україні і наносить шкоду людям та довкіллю.

"За результатами розгляду прийнято рішення звернутися до Міністерства енергетики та захисту довкілля України щодо недопущення порушень природоохоронного законодавства при включенні енергоблоків під час формування енергетичного балансу та висловити занепокоєння можливим збільшенням забруднення довкілля від спалювання вугілля для генерації електричної енергії; запросити тимчасово виконуючу обов’язки Міністра, першого заступника Міністра енергетики та захисту довкілля України Буславець О. А. до участі у наступному засіданні Комітету з питання перспектив розвитку природоохоронної сфери та її ролі у розвитку енергетики, зокрема, на прикладі потужностей підприємства ДТЕК Придніпровська ТЕС", - йдеться у листі.