Відповідне рішення Кабмін прийняв 29 грудня / фото УНІАН Володимир Гонтар

Уряд України затвердив Національний план дій щодо енергоефективності на період до 2030 року.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив сьогодні, 29 грудня, на своєму засіданні.

Читайте такожНа порозі "Великої термомодернізації": чи зможе Україна прорватися до своєї енергонезалежності

Відео дня

Національний план дій з енергоефективності спрямований на досягнення національної мети: первинне і кінцеве споживання енергії в Україні у 2030 році має скоротитися на 22,3% і 17,1% відповідно.

"Первинне і кінцеве споживання в Україні не повинно перевищувати 91,5 млн тонн і 50,5 млн тонн нафтового еквівалента. Тобто первинна - це неперероблена енергія, так звана, Нафта, газ, вугілля, а кінцева – це спожита енергія", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, важливим елементом плану є скорочення викидів вуглецю на 56,6 млн тонн.

Заходи з енергоефективності стосуватимуться будівель, бюджетного сектору, промисловості, транспорту та енергетики, і розпочнуться у 2022 році.

"Велика термомодернізація":

1 грудня 2021 року під час щорічного послання в залі парламенту президент Володимир Зеленський заявив, що у 2022 році почнеться масштабна програма "велика термомодернізація", що дозволить застрахуватися від подальшого зростання цін на енергоносії.

Реалізація програми президента Володимира Зеленського з термомодернізації багатоповерхових будинків, шкіл, садочків, лікарень дозволить скоротити споживання газу в Україні на 30-40%.