Компанія "Агро Газ Трейдинг", постачальник давальницької сировини для Одеського припортового заводу, продовжила існуючий контракт з ОПЗ до кінця 2020 року, щоб уникнути його зупинки, яка могла відбутися вже з 1 вересня. При цьому АГТ зацікавлена в укладанні довгострокового контракту з ОПЗ, що розширить можливості для роботи і дозволить підвищити рентабельність виробництва на ОПЗ. 

Таку думку висловив Олександр Горбуненко, керуючий партнер "Агро Газ Трейдинг", в колонці "Гра в довгу: чому ОПЗ потрібен новий давальницький контракт" для "Цензор.НЕТ”.

"Компанія АГТ зацікавлена саме в укладанні довгострокового контракту. Якщо нам вдасться перемогти в новому конкурсі ОПЗ на поставку сировини, ми плануємо диверсифікувати шляхи закупівлі газу. Ми зможемо імпортувати ресурс за прямими довгостроковими договорами, купувати у виробників на внутрішньому ринку, а що залишилося купувати в спотовому режимі на українських і зарубіжних біржах і хабах. Це, як мінімум, розширить поле можливостей для роботи, а як максимум - дозволить відчутно знизити витрати і підвищити загальну рентабельність виробництва на ОПЗ.

Відео дня

Вихід на прямих покупців і участь у великих тендерах за кордоном - другий пункт в нашому плані розвитку на рік. Знову ж таки, це додатковий прибуток, нові бізнес-контакти та розширення присутності українського бізнесу за кордоном. 

Згідно з умовами контракту, представленого в рамках конкурсу з відбору давальця, половину маржі при реалізації готової продукції отримує сам завод. Отже, всі перераховані позитивні ефекти від дії довгострокового контракту дозволять істотно збільшити прибуток підприємства", - зазначив Горбуненко. 

За словами Горбуненка, АГТ готова взяти участь у новому конкурсі з відбору Постачальника давальницької сировини, який раніше був заблокований в судовому порядку. 

"Щоб все це стало реальністю [укладення довгострокового контракту з ОПЗ], необхідно завершити поточний конкурс з відбору давальця, або, в разі необхідності, провести новий і нарешті визначити його переможця. Ми готові знову довести, що пропонуємо ОПЗ найвигідніші умови співпраці і залишаємося надійним постачальником давальницької сировини. 

Минулого року ми змогли перемогти конкурентів у відкритому конкурсі, після чого запустили ОПЗ. Але запуск заводу став тільки відправною точкою для всіх тих успіхів, яких вдалося досягти за такий короткий період співпраці АГТ з ОПЗ. Результати цієї роботи сьогодні відображаються у виробничих і фінансових показниках заводу і зростанні благополуччя в усьому Одеському регіоні. Адже ОПЗ - це не просто завод. Це системоутворююче підприємство державного масштабу. І наше спільне завдання - його підтримувати і розвивати", - резюмує Горбуненко.