Буславець звільнять, щойно доведуть її зв'язок з Ахметовим / фото УНІАН

Прем'єр Денис Шмигаль має буде звільнити тимчасову виконуючу обов'язки міністра енергетики Ольгу Буславець, якщо буде доведено її зв'язок з олігархом Рінатом Ахметовим.

Читайте також"Буславець повинна бути внесена до реєстру корупціонерів": Гео Лерос подав на міністра заяву в НАЗК

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю "Українській правді".

Відео дня

"Ми призначили Буславець, тому що вона людина Ахметова? У мене немає доказів, що вона людина Ахметова. Я чув про це на "плюсах", я читав про це в Facebook, я чув про це від Геруса особисто", - сказав Зеленський.

Він додав, що є багато заяв про те, що вона дійсно працює на Ахметова, однак доказів цього поки немає.

"Якщо буде якийсь доказ, що вона лобіює, то, я впевнений, що прем'єр-міністр повинен її звільнити", - зазначив президент.

Як повідомляв УНІАН, раніше тимчасовий міністр скандальним чином вирішила відключити три атомні енергоблоки та знизити потужність ще на п'яти блоках державного підприємства "Енергоатом", що виробляє найдешевшу електроенергію в країні. Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільної та сонячної, зберегти свої доходи.

Найцікавіше, що інші виробники – це вугільні теплоелектростанції, дві третини яких входять до приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. А також відновлювана енергетика, де найбільша частка ринку - понад 20 відсотків - належить тому самому холдингу ДТЕК.

Збігів і випадковостей тут бути не може. Буславець була призначена на посаду заступника міністра Мінекоенерго з покладанням обов'язків голови відомства в середині квітня. Кандидатуру схвалив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який раніше працював топ-менеджером у компанії "ДТЕК-Західенерго".

Голова профільного енергетичного комітету парламенту Андрій Герус заявив, що з легкої руки Буславець під час перебування на посаді керівника директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики свого часу була прийнята відома формула "Роттердам+". Як відомо, доходи від цієї скандальної формули теж отримав ДТЕК.