Йдеться про столицю і Київську, Житомирську, Полтавську, Рівненську, Харківську, Чернігівську, Сумську, Черкаську та Кіровоградську області / фото УНІАН

Близько 4 мільйонів українців мають обмеження зараз по електроспоживанню.

Про це президент України Володимир Зеленськийзаявиву вечірньому відеозверненні.

"Станом на цей час у багатьох містах і районах нашої країни застосовуються графіки стабілізаційних відключень – близько 4 мільйонів українців мають обмеження зараз", - зазначив він. Президент уточнив, що такі обмеження є в Києві, Київській, Житомирській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Кіровоградській областях, а також можливі аварійні відключення в інших регіонах. "Робимо все, щоб у держави була можливість скоротити такі відключення", - додав він.

Відео дня

Зеленський наголосив, що для уникнення такої ситуації в подальшому ведеться щоденна робота з партнерами для того, щоб посилити протиповітряну оборону, інші оборонні можливості. Він додав, що щоденно посилюється захист критичної інфраструктури, передусім енергетичної.

Вимкнення світла в Україні

28 жовтня "Укренерго" оголосило, що вводить екстрені обмеження на споживання електроенергії. Стало відомо, що старі графіки відключення світла неактуальні, вже на початку наступного тижня з'являться нові.

В Україні почалися масштабні відключення світла після того, як 10 жовтня РФ почала масовані ракетні атаки на  українські електростанція.