У Львівській ОВА зазначають, що це буде найскладніший опалювальний сезон / фото: УНІАН

На Львівщині планують вчасно розпочати опалювальний сезон і водночас готуються до ймовірних труднощів.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький в ефірі інформаційного телемарафону.

"Це буде найскладніший опалювальний сезон. Ми ввійдемо в нього вчасно, з початком зниження температури подамо людям тепло в домівки. Але, якщо і надалі продовжаться ракетні удари по об’єктах енергетичної інфраструктури, а саме по теплогенерації, то ми можемо мати велику проблему", - сказав він.

Відео дня

Козицький зазначив, що передбачаючи можливі труднощі з проходженням опалювального сезону, в області працюють над підготовкою стаціонарних пунктів обігріву і готуються до можливого розгортання тимчасових пунктів обігріву.

"Працюємо над тим, щоб мати стаціонарні пункти обігріву, на даний момент у нас таких в області 130 пунктів. Працюємо над можливим розгортанням тимчасових пунктів обігріву і працюємо з донорськими благодійними та громадськими організаціями, щоб забезпечити додатково у пунктах обігріву дизель-генератори", - сказав Козицький.

Масований ракетний удар РФ: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня Генштаб Збройних сил України оголосив, що упродовж 10 жовтня російські загарбники завдали понад 61 ракетний та 32 авіаційних удари, здійснили близько 92 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад 30 міст та населених пунктів України.

В результаті ворожих обстрілів загинули 20 людей, близько сотні поранено.

Також 11 жовтня російські загарбники вранці завдали удару по Львівській області. Як наслідок - сталося три вибухи на двох об’єктах енергетики. Окрім перебоїв з електропостачанням, повідомлялось також про перебої з водопостачанням у декількох районах міста.

Загалом було знищено чотири електропідстанції в області.

Вас також можуть зацікавити новини: