Євросоюз остаточно відмовився знімати санкції з "Роснефти" / REUTERS

Європейський Суд справедливості, найвища ланка судової системи ЄС, відхилив апеляційний позов російської "Роснефти", яка оскаржувала правомірність введення санкцій Євросоюзу проти неї у 2014 році у зв’язку з ситуацією в Україні.

Читайте такожРосійській держкомпанії не вистачає нафти для закордонних покупців через пакт ОПЕК+

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на рішення суду. 

Відео дня

"ЄС запровадив санкції проти Росії у відповідь на втручання російських військових в Україну у 2014 році. Російські банки та компанії звернулись із судовим позовом проти ЄС ще у 2014 році", - йдеться у повідомленні.

Рішення Суду ЄС щодо "Роснефти"

Зазначається, що 13 вересня 2018 року Суд ЄС в Люксембурзі залишив у силі санкції, запроваджені Радою ЄС проти низки російських банків та нафтогазових компаній, серед яких "Роснефть", у зв’язку з агресією Росії проти України.

Відповідні компанії подали апеляцію на рішення Загальних суду і сьогоднішньою постановою суд повністю відхилив апеляцію компанії.

"Суд справедливості залишив у силі рішення Загального суду про відмову в задоволенні позову проти обмежувальних заходів, введених щодо російських нафтових компаній, які входять в групу "Роснефть", в контексті української кризи", - сказано у повідомленні суду.

Санкції Євросоюзу проти "Роснефти"

Загальний суд своїм рішенням встановив, що Рада ЄС достатньо обґрунтувала свої рішення щодо санкцій, метою яких було підвищити ціну за дії Росії, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Санкції ЄС встановили обмеження на певні фінансові операції та експорт деяких важливих товарів і технологій, обмежили доступ кількох російських суб'єктів до ринку капіталу та заборонили надання послуг, необхідних для певних видів діяльності, пов'язаних з нафтою.