Надалі буде проведено конкурс на посади членів наглядової ради та на посаду голови правління / фото ua.depositphotos.com

Уряд планує продовжити співпрацю з чинною наглядовою радою Національної акціонерної компанії "Натфогаз України", проте надалі буде проведено конкурс на посади членів Ннаглядової ради та на посаду голови правління.

Про це, повідомив в ході засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також"Велика сімка" висловилася з приводу ситуації з "Нафтогазом"

Відео дня

"Уряд планує продовжити співпрацю з наглядовою радою "Натфогазу" і надалі провести абсолютно прозорий конкурс на посади членів наглядової ради та на посаду голови правління", - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що керівництво країни підтримує реалізацію в країні реформи корпоративного управління.

"Ми повністю підтримуємо і залишаємося відданими реформі корпоративного управління за кращими світовими стандартами. Зокрема, уряд планує покращити роботу номінаційного комітету, який відповідає за призначення членів незалежних наглядових рад, зокрема, розглядаємо залучення до такого комітету наших міжнародних партнерів", - зазначив він.

Кадрові перестановки в "Нафтогазі"

  • 28 квітня Кабінет Міністрів припинив повноваження членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва, і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • 30 квітня члени наглядової ради НАК зібралися на позачергове засідання. Всі члени ради "Нафтогазу", які були присутні на позачерговому засіданні, подали письмові повідомлення про дострокове припинення своїх повноважень.
  • 5 травня члени правління "Нафтогазу України" закликали уряд врегулювати ситуацію з наглядовою радою компанії, яка подала у відставку.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що ротація в керівництві "Нафтогазу" відбулася згідно із законом.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що членам наглядової ради НАК "Нафтогаз України" надійшла пропозиція від уряду залишитися на рік. За цей час буде проведено прозорий і публічний відбір кандидатів до наглядової ради, а вже після цього - конкурс на нового голову компанії.
  • 12 травня 2021 року "Велика сімка" висловилася з приводу ситуації з "Нафтогазом".