У Німеччині заявили про неможливість схвалення російського газопроводу / фото REUTERS

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що російський газопровід "Північний потік-2" не може бути схвалений через невідповідність вимогам європейського енергетичного законодавства.

Про це вона сказала в інтерв'ю ZDF.

За її словами, в новій коаліційній угоді закріплено, що до енергетичних проектів слід застосовувати Європейське право.

Відео дня

"А це означає, що при нинішньому стані справ цей трубопровід не може бути схвалений таким чином. Це пов'язано з тим, що вимоги Європейського енергетичного законодавства не дотримуються, а питання безпеки залишаються відкритими", - сказала Бербок. 

Читайте також"Північний потік-2" дає західним союзникам важелі впливу на Росію - БлінкенТакож глава МЗС зазначила, що суверенітет України є основою для будь-яких дій з боку ЄС. 

Позиція нової коаліції Німеччини

24 листопада Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), партії "Союз-90"/"Зелені" і вільна демократична партія представили коаліційну угоду.

В Угоді зазначається, що новий уряд підтримуватиме рух України до членства в Європейському Союзі. Також Німеччина має намір поглибити енергетичне партнерство з Україною.

Новим канцлером ФРН став Олаф Шольц (СДПН).

У Шольца поцікавилися, чи готовий новий уряд призупинити "Північний потік-2" у відповідь на шантаж Росії наступом на Україну. Він відповів, що "безпека в Європі передбачає дотримання принципів".