РФ запускає ракети по енергетичній інфраструктурі України / скріншот

В "Укренерго"заявили, що Росія випустила понад 1000 важких ракет і дронів по об'єктах енергетичної інфраструктури України з 10 жовтня.

"Ми пережили 8 великих хвиль і більше 10 менших ударів, насамперед завдяки нашим героїчним Збройним силам. У деяких регіонах, в яких об'єкти отримали пошкодження, без перерви триває відновлення", - зазначив глава "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що енергосистема України після останньої ракетної атаки агресора увійшла в стабільний режим функціонування більш швидко, бо система не була сильно розбалансована.

Відео дня

Атака РФ на енергосистему 5 грудня

5 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по об'єктах критичної інфраструктури України. Сили протиповітряної оборони збили 61 з понад 70 ворожих ракет. Це вже восьма масштабна атака на енергооб'єкти України з жовтня.

Найскладніша ситуація з енергопостачанням спостерігається в Київській, Вінницькій та Одеській областях.

В "Укренерго" заявили, що враховуючи ситуацію в енергетичній системі на сьогодні, дефіцит потужностей залишатиметься протягом всієї зими. При цьому вийти на планові відключення електроенергії буде можливо через кілька днів.