Дефіцит потужностей в енергосистемі залишатиметься протягом зими, повідомили в "Укренерго" / фото УНІАН, Олександр Синиця

Враховуючи ситуацію в енергетичній системі на сьогодні, дефіцит потужностей залишатиметься протягом усієї зими. При цьому вийти на планові відключення електроенергії буде можливо через кілька днів.

"Якщо виходити з сьогоднішньої ситуації, з сьогоднішнього складу генерації, ми розуміємо, що дефіцит буде існувати принаймні під час зимового періоду", - розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицкий.

Кудрицький підкреслив, що зараз йде поступове відновлення генеруючих потужностей в енергосистемі.

Відео дня

"Поступово обсяг доступної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Думаю, що за кілька днів ми досягнемо межі, коли можна буде чітко дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводить обленерго", - додав голова "Укренерго".

Атака Росії 5 грудня

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по об'єктах критичної інфраструктури України. Сили протиповітряної оборони збили 61 з понад 70 ворожих ракет. Це вже восьма масштабна атака на енергооб'єкти України з жовтня.

6 грудня міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що під час ворожої масованої атаки 5 грудня російські ракети потрапили як в об'єкти генерації, так і в підстанції. Найскладніша ситуація з енергопостачанням спостерігається в Київській, Вінницькій та Одеській областях.