З 29 квітня 2021 року Юрія Вітренка було призначено головою правління "Нафтогазу" / фото УНІАН

Кабінет міністрів продовжив повноваження Юрія Вітренка як голови правління НАК "Нафтогаз України" до 29 квітня 2023 року.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 26 квітня.

Зазначається, що термін виконання Вітренком своїх повноважень добігав кінця 29 квітня, тому з 30 квітня уряд обрав та перепризначив його головою компанії ще на один рік.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Вітренко раніше був виконавчим директором "Нафтогазу", однак у квітні 2021 року Кабмін звільнив Андрія Коболєва з посади голови державної компанії. Підставою для ухвалення такого рішення називався розгляд звіту діяльності компанії за 2020 рік: "Нафтогаз" отримав 19 млрд грн чистого збитку, тоді як фінпланом передбачався прибуток в розмірі 11,5 млрд грн.

За результатами засідання загальних зборів акціонерів роботу Наглядової ради та правління НАК "Нафтогаз України" у 2020 році було визнано незадовільною. Водночас ухвалено рішення про обрання та призначення з 29 квітня 2021 року Юрія Вітренка головою правління.

Згодом Національне агентство з питань запобігання корупції зверталося до Шевченківського районного суду Києва з позовом про припинення контракту між НАК "Нафтогаз України" та Вітренком: підписання контракту, за даними НАЗК, порушувало закон, адже раніше посадовець працював заступником міністра енергетики України та виконував обов’язки керівника цього міністерства, "впливаючи водночас на НАК "Нафтогаз України".

Вас також можуть зацікавити новини: