фото ZN.ua

Національний банк України оштрафував належить Сергію Тігіпко "ТАСкомбанк" на 6,08 мільйона гривень за ризикову діяльність у сфері фінансового моніторингу та недостатнє управління ризиками у цій сфері.

Читайте такожТігіпко купив українську "дочку" російського "Сбербанку"

Як повідомляється на сайті НБУ, також регулятор прийняв рішення про невідповідність члена правління, відповідального за фінансовий моніторинг в цьому банку, вимогам законодавства України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, у лютому регулятор також застосував заходи впливу до "Асвіо банк" у вигляді письмового попередження за порушення вимог щодо ідентифікації клієнтів та фінансового моніторингу.

Довідка УНІАН. "ТАСкомбанк" (раніше - банк "Бізнес Стандарт", м. Київ) працює на ринку України з 1989 року і станом на 1 липня 2017 року за обсягом активів посідав 19 місце серед 88 працюючих банків країни.

Тігіпко обіймав високі посади в період президентства Віктора Януковича, в тому числі посаду віце-прем'єр-міністра-міністра соціальної політики в уряді Миколи Азарова, а також голови Національного банку України у 2003-2004 роках.