Петро Порошенко / REUTERS

Україна розраховує восени отримати перший транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу, загальний розмір якої становить 1 млрд євро.

Читайте такожДопомога на мільярд євро: Україна і ЄС незабаром почнуть переговори про умови отримання грошей

Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС.

Відео дня

«Ми віддані прискоренню процесу укладання меморандуму про взаєморозуміння з Єврокомісією у вересні з перспективою отримання траншу цієї осені», - сказав він.

Також глава держави підкреслив, що фінансова підтримка ЄС, поряд з іншими джерелами, дозволить прискорити економічне зростання України.

«Разом з програмою МВФ і європейським зовнішнім інвестиційним планом ми створимо базис для швидкого економічного зростання України», - підкреслив президент.

Як повідомляв УНІАН, Європейська рада 26 червня остаточно затвердила третій пакет макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1 млрд євро.

Законодавче рішення Європарламенту і Ради ЄС про надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро набрало чинності сьогодні, 9 липня.

Україна з 2014 року отримувала фінансування в рамках програм ЄС про виділення макрофінансової допомоги. У 2014 році першою програмою було передбачено виділення 1,6 млрд євро допомоги, другою у 2015 році – 1,8 млрд євро. Сумарно Україна змогла отримати лише 2,81 млрд євро, оскільки решта 600 млн євро так і не були надані у зв'язку з неготовністю влади скасувати заборону на експорт лісу-кругляка.