Працівник має право повідомити керівництво про свою відсутність на роботі та пропустити її / фото УНІАН

У Міністерстві соціальної політики розробили новий законопроект, який дозволяє співробітнику "прогулювати" робочі дні, якщо роботодавець не виплачує йому зарплату понад 15 календарних днів.

Читайте такожДоходи населення за 2018 рік зросли майже на 10%

Про це повідомляє ТСН.ua.

Якщо Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати" ухвалить Парламент, то при затримці зарплатні, працівник має право за два дні повідомити керівництво про свою відсутність на роботі та пропустити її.

"У разі припинення працівником виконання роботи у зв'язку з затримкою виплати заробітної плати власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові компенсацію в розмірі, визначеному колективним або трудовим договором, але не менше двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) пропорційно тривалості припинення працівником виконання роботи. Тимчасове припинення працівником виконання роботи не може бути підставою для застосування до нього дисциплінарного стягнення", - йдеться у документі.