Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив розпорядження про проведення у 2019 році перевірок витрат державного бюджету в окремих сферах, згідно з яким до цього процесу залучаються п'ять міністерств.

Читайте такожДержбюджет-2019 пішов у мінус на 25 мільярдів

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів, в цьому переліку міністерства освіти та науки, охорони здоров'я, енергетики та вугільної промисловості, соціальної політики, аграрної політики.

Відео дня

Як пояснили в Мінфіні, огляд покаже доцільність розподілу державних витрат, дасть можливість виявити неефективні або неактуальні, допомагаючи визначити пріоритети бюджетного фінансування.

Зазначається, що огляди проводитимуть робочі групи за участю представників відповідних міністерств, Мінфіну та незалежних експертів.

За результатами огляду робочі групи до 1 грудня нададуть уряду звіти, на підставі яких може бути прийнято рішення про коригування Бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко в січні 2019 року підписав закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування, прийнятий Верховною Радою в грудні 2018 року.

За інформацією Міністерства фінансів, до травня Кабінет міністрів України подасть у Верховну Раду трирічну бюджетну резолюцію.