Ілюстрація REUTERS

Ухвалене Окружним адміністративним судом Києва рішення про скасування націоналізацію найбільшого в Україні банку «ПриватБанк» не вплине на роботу фінансової установи.

Читайте такожМіжнародні партнери України нагадали про підтримку націоналізації «ПриватБанку»

Про це заявив голова правління банку Петр Крумханзл на брифінгу в Національному банку України.

Відео дня

«Рішення суду ніяк не впливає на роботу банку - банк працює в стандартному режимі. Ми продовжуємо працювати, як і працювали досі. Банк стабільний, банк інноваційний, банк прибутковий. Це все, що я можу сказати», - зазначив Крумханзл.

За його словами, ліквідність банку на сьогодні - майже 100%, і немає жодних нестандартних ситуацій, включаючи масове зняття грошей з рахунків і ліміти на такі операції.

«Ми продовжуємо працювати нормально - у нас є запаси, у нас є ліквідність», - додав банкір.

Як повідомляв УНІАН, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення від 2016 року про виведення неплатоспроможного «ПриватБанку» з ринку за участю держави. Повний текст рішення колегія суддів обіцяє оголосити протягом десяти днів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки та оборони.

До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов.

Національний банк України повідомив про підготовку апеляційної скарги на рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною націоналізації «ПриватБанку».