Радник Зеленського вважає, що загальне декларування потрібно проводити в електронній формі / фото УНІАН

Радник новообраного президента України Володимира Зеленського з економіки, фінансів та податкових питань - Данило Гетьманцев - вважає, що від загального декларування доходів мають бути звільнені ті громадяни, які отримують доходи виключно від держави.

Читайте такожСкільки мільйонерів в Україні: ДФС оприлюднила свіжі дані

Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«Загальне декларування за нашою пропозицією не стосується тих, хто отримує доходи лише від держави. У ньому просто немає сенсу. І тим самим, що платник податків не подає декларацію, він підтверджує, що ніяких інших доходів у нього немає», - написав він.

При цьому Гетьманцев підкреслив, що загальне декларування не є першочерговим кроком, його пропонується реалізувати слідом за податковою амністією капіталів.

Також він додав, що загальне декларування потрібно проводити в електронній формі.

«Можливо, для когось це буде новиною, але обов'язок подавати декларацію - це наш з вами конституційний обов'язок (ст. 67 Конституції)», – написав він.

Як повідомляв УНІАН, українці за результатами деклараційної кампанії 2018 року задекларували 73,1 млрд грн отриманих доходів за 2017 рік, що на 16% більше за показник попереднього року. При цьому кількість мільйонерів зросла на 18,6% - до 4817 осіб.

У ході деклараційної кампанії 2019 року доходи в розмірі понад 1 млрд грн за 2018 рік задекларували 2 особи.