Суд відхилив апеляцію НБУ на користь екс-акціонерів "ПриватБанку" / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Національного банку на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було задоволено позов колишнього акціонера «ПриватБанку» кіпрській компанії Triantal Investments Ltd.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

Національний банк має намір подати касаційну скаргу на рішення судів, якими скасовано розпорядження НБУ про проведення інспекційної перевірки у «ПриватБанку» напередодні його виведення з ринку.

Відео дня

Читайте такожСправа «ПриватБанку»: ГПУ розслідує тиск Порошенка на суддів

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати «ПриватБанк» у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями РНБО. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року визнав протиправним і скасував рішення від 2016 року про виведення неплатоспроможного «ПриватБанку» з ринку за участю держави.

Цей же суд скасував рішення Нацбанку про перелік пов'язаних осіб «ПриватБанку», яке було одним з основних для проведеної під час націоналізації банку процедури «bail-in» - обміну коштів, пов'язаних з банком осіб на акції фінустанови з їх подальшим продажем Міністерству фінансів.

Після цього Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистої поруки Коломойського за кредитами рефінансування «ПриватБанку», отриманим до його націоналізації.