Місія МВФ розпочала роботу в Києві / фото УНІАН

Переговори щодо перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом має проводити президент Володимир Зеленський.

Про це під час ефіру на телеканалі ICTV заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи прибуття до Києва у вівторок, 21 травня, місії Фонду для чергового перегляду чинної програми.

Читайте такожМісія МВФ розпочала роботу в Києві

Відео дня

«Коли приїжджає місія Міжнародного валютного фонду, вона завжди планує перегляд програми, в якій є чотири підписи - президента України, прем'єр-міністра, міністра фінансів і голови Національного банку України. Президент має провести переговори з Міжнародним валютним фондом, визначитися з параметрами перегляду програми і, коли тільки президент домовиться про новий перегляд, він про це повідомить», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради 8-го скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував чинному складу уряду подати у відставку.

Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку одразу після найближчого засідання Кабінету міністрів в середу, 22 травня.

Крім того, у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови щодо звернення до президента України з приводу звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку.

Місія ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду у вівторок, 21 травня, приступила до роботи в Києві.