Суд заблокував конкурс з вибору голови митної служби / фото УНІАН

Київський апеляційний адміністративний суд 13 червня розгляне апеляційну скаргу Кабінету міністрів на рішення про призупинення конкурсу з вибору керівника Державної митної служби (ДМС).

Читайте такожНовостворена податкова служба отримала держреєстрацію

Про це сказано на сторінці Міністерства фінансів України в мережі Facebook.

Відео дня

«Конкурс на керівника Державної митної служби заблокований вже 43 дні... Клопотання уряду про розблокування конкурсу було відхилено судом першої інстанції 25 квітня. Кабінет міністрів подав дві апеляції та їх розгляду Київським апеляційним адміністративним судом доведеться чекати до 13 червня", - сказано в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що український бізнес чекає від влади повного перезавантаження фіскальних органів та реформування податкової та митної систем.

«Треба чітко усвідомлювати: кожен день затягування реформи - це подарунок тим, хто зловживає на митниці. Закликаємо чесний бізнес і широку громадськість вимагати прискорення розгляду справи по суті і розблокування реформи», - додали в Мінфіні.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби з 17 квітня заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Андрія Антонищака.