У ДМК є можливість без втрат пройти через банкрутство / фото dmkd.dp.ua

У Дніпровського меткомбінату є всі можливості пройти через процедуру банкрутства, не втрачаючи обсяги виробництва і не скорочуючи виробничий персонал.

Про це пише Мінпром у своїй статті "Пережити банкрутство".

У 2018 році ДМК збільшив виплавку сталі на 77%, до 2,413 млн тонн, а за підсумками першого півріччя поточного року на меткомбінаті справили 1,359 млн тонн металу. А зарплата працівників ДМК за підсумками минулого року зросла на 58%, а з 1 квітня 2019 року була підвищена ще на 20%.

Відео дня

Крім того на підприємстві тривають розпочаті раніше капітальні ремонти доменної печі №12 і агломераційної машини №7. Необхідно нагадати, що підприємство в поточному році освоїло випуск трьох нових видів продукції – катанки діаметром 11,5 мм, круглого сортового прокату перерізом 25 мм і періодичного профілю №18. Крім того, днями генеральний директор меткомбінату Олександр Подкоритов повідомив про початок проектування нової доменної печі, будівництво якої планується завершити до 2021 року.

Видання відзначає, що найбільша прикрість у розпочатої процедури банкрутства полягає в тому, що в період розгляду справи підприємство обмежене у своєму права надавати соціальну допомогу і фінансувати соціальну сферу, у тому числі санаторії, дитячі табори та бази відпочинку – це пряма вимога Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Однак дана міра є хоч і обов'язковою, але є тимчасовою.

Як заявив раніше співзасновник корпорації ІСД, народний депутат Сергій Тарута "в самій процедурі банкрутства нічого страшного немає". Дійсно, є чимало прикладів, коли підприємства продовжували успішну діяльність після проведення процедури банкрутства.

Нагадаємо, 31 травня Господарський суд Дніпропетровської області почав процедуру банкрутства ДМК за позовом компанії "Технобудмонтаж Груп". Варто відзначити, що в 2007 році суд уже відкривав справу про банкрутство Дніпровського металургійного комбінату за позовом британської компанії Eastern Distribution Ltd.