Ілюстрація REUTERS

Економіка Китаю за підсумками II кварталу 2019 року додала 6,2% в річному зіставленні після підйому на 6,4% у січні - березні поточного року.

Читайте такожМВФ назвавши ціну торговельної війни США і Китаю для світової економіки

Про це повідомляє Росбалт з посиланням на звіт Державного статистичного управління країни.

Відео дня

"Таким чином, темпи зростання ВВП сповільнилися до мінімуму з 1992 року на тлі невизначеності у сфері торгівлі з США", - йдеться в повідомленні.

За оцінками відомства, в I півріччі поточного року економіка країни зросла на 6,3%.

"Влада КНР поставила завдання подвоїти розмір своєї економіки до 2020 року у порівнянні з 2010 роком. На тлі побоювань, що торгова війна завдасть удару по величезній експортній галузі Китаю, Пекін проводить вільну монетарну політику і змінює промислову політику, направляючи її на стимулювання інвестицій", - підкреслює видання.

Минулого тижня стало відомо, що обсяг нового банківського кредитування в Китаї в національній валюті збільшився в червні 2019 року на 40,7% і сягнув 1,66 трильйона юанів (241,47 мільярда доларів) у порівнянні з травневим результатом в 1,18 трильйона юанів.

Банки країни наростили обсяг нових кредитів до максимуму за 3 місяці, в цілях підтримки сповільнення економіки, яка постраждала від торговельної війни з США.

Нагадаємо також, що економіка Китаю за підсумками I кварталу 2019 року зросла на 6,4% в річному численні, як і трьома місяцями раніше. При цьому зростання індикатора сповільнилося в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, коли ВВП збільшився на 6,8%.

За підсумками 2018 року економіка країни додала 6,6%, незначно уповільнивши темпи зростання в порівнянні з попереднім роком, коли ВВП зріс на 6,7%.