Fitch підтвердило рейтинг Одеси на рівні «B-» / фото УНІАН

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента українського міста Одеса на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.

Читайте такожFitch підтвердило рейтинги Києва та Харкова

Як повідомляється на сайті агентства, підтвердження рейтингу відбиває думку Fitch про те, що місто обмежене аналогічним суверенним рейтингом України.

Відео дня

При цьому, Fitch оцінює автономний кредитний профіль міста (SCP) на рівні «bb-», грунтуючись на сполученні профілю вразливих ризиків Одеси та оцінки стійкості боргу «ааа».

У Fitch вважають, що стабільні результати діяльності міста та показники боргу будуть збережені в середньостроковій перспективі, попри прогнозоване помірне зростання скоригованого чистого боргу міста після інвестицій.

Відзначається, що Одеса є третім за величиною містом в Україні з 1 мільйоном жителів, має свій ключовий порт на Чорному морі. Місто є важливим адміністративним, промисловим, освітнім і культурним центром, а його економіка диверсифікована у сфері послуг і виробництва.

За оцінками Fitch, українська економіка зросте на 2,9% у 2019 році, підтримуючи економічні перспективи міста і зростання податкових надходжень. Проте, у порівнянні з іншими країнами показники добробуту України та Одеси слабкі, а національний ВВП на душу населення значно нижчий середнього по Євросоюзу.

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство Fitch у березні поточного року підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.