Порада бізнес-омбудсмена України був утворений в грудні 2014 року / Фото: amadeus-marine.com

Колишній мер Варшави, діючий депутат польського Сейму Марчін Швенчицький обійме посаду бізнес-омбудсмена України замість Альгірдаса Шемети.

Про це під час круглого столу повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

"Вчора на засіданні ради була затверджена кандидатура майбутнього бізнес-омбудсмена України пана Марчіна Швенчицького, нинішнього члена польського парламенту, колишнього мера Варшави, а також колишнього міністра міжнародних економічних відносин у першому уряді Тадеуша Мазовецького", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожНе поспішайте радіти міцній гривні (рос.)

За його словами, Швенчицький стане до роботи вже цієї осені, в той час як сам Шемета вже закінчить свою діяльність в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого прес-служба бізнес-омбудсмена повідомила про те, що нинішній бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета не планує залишатися на цій посаді після того, як у травні цього року закінчиться строк дії його контракту.

Шемета обіймає цю посаду з грудня 2014 року, до цього він обіймав посаду єврокомісара з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Раду бізнес-омбудсмена України було утворено в грудні 2014 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки української антикорупційної ініціативи, укладеного між урядом України, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку, Американською торговою палатою в Україні, Європейською Бізнес Асоціацією, Федерацією роботодавців України, Торгово-промисловою палатою України та Українським союзом промисловців і підприємців.