Ілюстрація / REUTERS

Член постійного комітету Національної асамблеї (однопалатного парламенту) Венесуели з питань фінансів та економічного розвитку Луїс Стефанелли оцінив обсяг зовнішнього боргу країни в 160 мільярдів доларів.

Читайте такожІнфляція у Венесуелі встановила новий "рекорд"

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

Відповідну оцінку депутат дав, виступаючи на парламентських слуханнях, присвячених ситуації навколо заборгованості Боліваріанської Республіки.

"Венесуельський борг, за найскромнішими оцінками, становить щонайменше 130 мільярдів доларів, а за найсміливішими - 198 мільярдів доларів, - наводить слова парламентарія радіостанція Radio Union. - Це в середньому дає об'єм в 160 мільярдів доларів".

За словами законодавця, перед тим, як оприлюднювати свої висновки, він провів консультації з низкою експертів-економістів, а також вивчив доповідь парламенту на тему зовнішнього боргу.

Коментарів з боку уряду з приводу цих заяв поки не надходило.

Венесуела впродовж останніх років переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується девальвацією національної валюти. Міжнародний валютний фонд прогнозує, що до кінця поточного року інфляція в південноамериканській країні може сягнути 10 мільйонів відсотків. Згідно з оцінками ООН, Боліваріанську Республіку залишило вже понад 4 мільйонів осіб.