На ринку для всіх діятимуть рівні правила, запевнив Нефьодов / фото УНІАН

Глава Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов пообіцяв бізнесу створити рівні правила в митній сфері, але натомість не просити преференцій.

«Я обіцяю вам рівні правила гри, але і ви тоді не просіть для себе якихось преференцій або пільг і не пояснюйте мені, що без цього ваш бізнес не зможе працювати», - сказав Нефьодов, звертаючись до підприємців у ході зустрічі в Торгово-промисловій палаті України.

Читайте також"Це аферисти": Нефьодов про "посередників", які пропонують за гроші врегулювати проблеми на митниці

Відео дня

Він також повідомив про три ключові пріоритети в своїй роботі на наступний рік, на яких він має намір сфокусуватися, зокрема, на поштових перевезеннях, автомобільних перевезеннях на західному кордоні та контейнерних перевезеннях у портах.

"Пріоритетними для мене на наступний рік будуть три канали роботи: поштові перевезення, автоперевезення на західному кордоні та контейнерні перевезення в портах. Розумію, що є й інші проблеми, але це те, що буде у фокусі, і добре, щоб нам на ці три історії вистачило ресурсів", - додав глава Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, раніше глава Державної митної служби Максим Нефьодов попросив писати йому особисто в соціальну мережу Facebook про будь-які випадки вимагання, прихований бізнес митників та інші порушення в роботі митного відомства.

Також Нефьодов закликав співробітників митниці працювати за новими прозорими правилами і в разі надання на них тиску повідомляти особисто йому про ці факти.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду глави митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Після розблокування конкурсу 5 липня Кабмін призначив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.