Зеленський закликав іноземний бізнес інвестувати в Україну / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у Польщі запевнив представників бізнесу в готовності захищати інвестиції.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, в рамках дводенного офіційного візиту до Польщі президент України зустрівся з представниками бізнесу та українськими студентами. Бізнес був представлений українськими й польськими інвесторами у різних галузях - банківська, фінансова, будівельна, транспортна.

Читайте такожЗеленський про обіцяні «посадки» корупціонерів: все почнеться восени

Відео дня

У прес-службі наголосили що Зеленський «закликав бізнес інвестувати в Україну й пообіцяв створити всі умови, щоб захистити інвестиції».

«Я особисто готовий захищати всі інвестиції. Ми вже підготували понад 70 законопроектів. Йдеться про реформу правоохоронної, судової систем. Там дуже багато законопроектів для поліпшення інвестиційного клімату та для бізнесу», – сказав глава держави.

Він поінформував про проект «Держава у смартфоні», наголосивши на діджиталізації послуг і документообігу в Кабінеті Міністрів, електронній митниці. Також президент поділився планами щодо основних реформ. Зокрема, йшлося про приватизацію, земельну реформу, зміни на залізниці, концесію портів і подолання корупції.

«Бізнес налаштований оптимістично», – процитували у прес-службі голову Асоціації українського бізнесу в Польщі Ярослава Романчука.

«У свою чергу бізнесмени наголосили, що готові інвестувати в Україну, а також чекають наших інвесторів у Польщі», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що молодь розповіла президенту про співпрацю з бізнесом у Польщі. «Студенти наголосили, що хотіли б перенести найкращі практики на батьківщину», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, віце-президент США Майкл Пенс сьогодні має провести у Варшаві зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.