Ілюстрація / REUTERS

Місія Міжнародного валютного фонду продемонструвала підтримку ініціатив української влади.

Як повідомляє прес-служба президента України Володимира Зеленського, про це глава держави повідомив на зустрічі з бондхолдерами та представниками рейтингових агентств у Нью-Йорку.

Під час зустрічі Зеленський наголосив на важливості співпраці України з МВФ.

Відео дня

"Ми розуміємо, що завдяки співпраці з МВФ нам вдасться досягти кращих результатів у верховенстві права, підтримувати макроекономічну стабільність, залучити прямі іноземні інвестиції та проводити реформи, які приведуть до сталого економічного зростання", - зазначив він.

Читайте такожКерівництво НБУ провело фінальну зустріч з місією МВФ

За словами президента, місія МВФ, яка перебувала в Україні протягом останніх тижнів, продемонструвала підтримку ініціатив української влади.

Крім того, Зеленський розповів про законодавчі ініціативи, метою яких є залучення іноземного капіталу в Україну.

"Ми розробили десятки законопроектів, спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату. Зокрема, йдеться про реформи правоохоронної та судової систем і зняття обмежень на рух капіталу. Також у першому читанні ухвалено законопроект про концесії", - підкресли президент.

Зеленський також нагадав своїм співрозмовникам, що 5 вересня в Україні розпочав роботу Вищий антикорупційний суд і, крім того, зазначив, що в країні завершується процес підготовки до приватизації державного майна.