Гривня припинила рекордна зміцнення / фото УНІАН

Українська гривня згідно з офіційним курсом Національного банку України на п'ятницю, 27 вересня, ослабла до долара США на 7 копійок – до 24,19 грн/дол. на тлі повідомлень в ЗМІ про те, що українській владі не вдалося досягти домовленості з представниками місії Міжнародного валютного фонду щодо нової програми.

Читайте такожЧому впав долар: Нацбанк назвавши причини зміцнення гривні

Як свідчать дані на сайті НБУ, значення курсу вперше не оновило чотирирічний максимум, як це відбувалося щодня протягом останніх двох тижнів.

Відео дня

Офіційний курс до євро встановлений на рівні 26,46 грн/євро (26 вересня – 2648.8803).

Нагадаємо, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку України 26 вересня до закриття торгів встановилися на рівні 24,09/24,12 грн/дол., що на 8 копійок вище за рівень закриття попередніх торгів.

Котирування гривні до євро знаходились на рівні 26,42/26,45 грн/євро, що на 13 копійок вище за рівень закриття попередніх торгів.

Як повідомляв УНІАН, українська гривня за офіційним курсом до долара минулого тижня тричі оновлювала чотирирічний максимум, як і тижнем раніше.

26 вересня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що українській владі не вдалося досягти домовленості з представниками місії МВФ щодо нової програми через ситуацію навколо «ПриватБанку», можливу зміну керівництва Національного банку, питання реалістичності показників проекту держбюджету на 2020 рік.