Дохід від грального бізнесу в Україні може сягнути 5-9 мільярдів гривень / фото УНІАН

Дохід від грального бізнесу в Україні може сягнути 5-9 мільярдів гривень. Відповідний законопроєкт про його легалізацію доопрацьований і вже переданий у Верховну Раду.

До того ж, доходи від легалізації грального бізнесу може бути закладено в держбюджет на 2020 рік, сказала міністерка фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю Lb.ua.

Читайте такожЗеленський заявив про намір прибрати з вулиць "всю гральну історію"

Відео дня

"Законопроєкт про гральний бізнес доопрацьований і переданий у Верховну Раду. Це ж стосується і законопроєкту про легалізацію видобутку бурштину. Це реалістичні доходи, які можуть бути закладені в проєкті бюджету", – сказала чиновниця.

За словами очільниці Мінфіну, вирахувати точний дохід від ініціатив наразі важко. Проте, доходи від грального бізнесу можуть поповнити державний бюджет на кілька мільярдів.

"По гральному бізнесу все залежить від того, яка фінальна модель буде ухвалена. За нашими консервативними розрахунками, це 5-9 мільярдів гривень ресурсу, який може бути повноцінно мобілізований, якщо все запрацює", – резюмувала міністерка.

До слова, прем'єр-міністр Олексій Гончарук сподівається, що легалізація грального бізнесу дозволить бюджету отримати додаткові 2-2,5 мільярди гривень.