Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон про зміни до державного бюджету України на 2019 рік щодо зниження плану доходів на 20 млрд грн.

Читайте такожКабмін закладає в бюджет-2020 долар по 27,5 гривні

Як свідчать дані на сайті парламенту, закон підписаний сьогодні, 7 листопада, і набуває чинності на наступний день після його публікації.

Відео дня

Зміни до бюджету передбачають зниження плану доходів через відставання за надходженнями ПДВ на імпортні товари і ввізного мита в результаті надпланового зміцнення гривні, що буде компенсовано скороченням витрат на обслуговування держборгу.

Також закон передбачає підвищення фінансування авіаційної безпеки, вугільних шахт, нацбезпеки і оборони, фонду ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, соцзахисту, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, реабілітації осіб з інвалідністю, будівництва доступного житла, кредитів переселенцям і учасникам АТО або ООС на придбання житла.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Державної казначейської служби України, держбюджет за січень-вересень 2019 року отримав 739,680 млрд грн доходів, що на 4,8% нижче планового показника на цей період, але на 9,6% вище показника за аналогічний період минулого року.