За словами екс-депутата, сьогодні Писаруку мають обрати запобіжний захід  / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України після оголошення підозри відпустило затриманого голову правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександра Писарука, і сьогодні Вищий антикорупційний суд обере йому запобіжний захід.

Про це повідомив екс-депутат Верховної Ради України Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожСпівробітники НАБУ збираються затримати главу правління Райффайзен Банку Писарука — ЗМІ

Відео дня

«Затриманого НАБУ голову правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександра Писарука відпустили у ніч з понеділка на вівторок після оголошення підозри. У вівторок Писаруку буде обрано запобіжний захід Вищим антикорупційним судом», - написав Лещенко.

За його словами, Писаруку інкримінують частину 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах або організованою групою.

«Йдеться про підготовку рішення правління НБУ про виділення 1,2 мільярда гривень рефінансування, яке було виділено на один з банків аграрного олігарха Олега Бахматюка - «VAB Bank». У результаті гроші були виведені з банку, а надані застави виявилися фікцією», - додав Лещенко.

Він стверджує, що замість внесення застав на 1,2 млрд грн Бахматюк вніс застави на значно меншу суму, а після цього гроші були виведені з банку. «Сам Бахматюк втік з України», - повідомив ексдепутат.

Як повідомляв УНІАН, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура 11 листопада пізно ввечері затримали 7 осіб за підозрою у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком у 2014 році «ВіЕйБі Банку».

За інформацією НАБУ, йдеться про колишніх і чинних посадових осіб Національного банку, а також «ВіЕйБі Банку» і приватних компаній, пов'язаних з колишніми власниками цієї фінустанови, проте конкретні особи не називаються.

За інформацією джерел на ринку, серед затриманих - нинішній голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Олександр Писарук, який в період банкрутства «ВіЕйБі Банку» обіймав пост першого заступника голови НБУ.