Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України передав на приватизацію ще 76 державних підприємств, збільшивши кількість переданих на приватизацію об'єктів до 415.

Читайте такожКабмін наступного року хоче продати держпідприємств на 12 мільярдів гривень

Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Відео дня

"Ми передали ще 76 державних підприємств на приватизацію. Загалом, передали вже 415 з 500 державних підприємств, які мають передати Фонду держмайна до кінця року. У разі приватизації, бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їх продажу", - цитує прес-служба Гончарука.

Згідно з повідомленням, 339 розташованих по всій території України державних об'єктів передано від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, інші 76 - від Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Міністерства інфраструктури, Державного управління справами - загалом від шести відомств.

"Тепер Фонд державного майна повинен продати отримане майно прозоро і за кращою можливою ціною", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що приватизація є одним з пріоритетних завдань уряду, визначених у програмі діяльності Кабміну та в рамках виконання президентського указу від 5 листопада про передачу 500 об'єктів на приватизацію до 31 грудня 2019 року.

В цілому, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вже проаналізував понад 1400 державних підприємств, які можна передати на приватизацію.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства повідомило про завершення процесу узгодження переліку з 800 державних компаній, які планують приватизувати надалі.

2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав Кабмін скласти список стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації.