Ілюстрація REUTERS

Найвищий рівень зайнятості населення віком від 15 до 70 років - у Харківській області.

Читайте такожСередня зарплата українців зросла на 16%: скільки заробляємо

Про це в Facebook написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, також представивши рейтинг областей за рівнем зайнятості у міській та сільській місцевості, заснований на даних Держстату.

Відео дня

"Цифри показують, що порівняно з іншими регіонами - населення Харківської області найбільш включене в міській і сільській місцевостях - в середньому 62%", - написав він.

При цьому в топ-5 областей за рівнем зайнятості у міській місцевості увійшли: місто Київ - 62,6%, Харківська область - 61,8%, Черкаська - 60,5%, Дніпропетровська та Закарпатська - по 60%.

Серед областей-лідерів із зайнятості в сільській місцевості: Луганська – 68,7%, Сумська – 63,4%, Чернівецька - 63,3%, Херсонська – 62%, Харківська – 59,8%.

Також Милованов повідомив, що міністерство планує легалізувати і спростити пошук роботи через нове трудове законодавство.

"Це дозволить кожному українцю працювати на тих умовах, які найбільш зручні для нього. А «сірий» ринок праці - виведе з тіні", - підкреслив міністр.

фото facebook/Мілованов

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, в першому кварталі 2019 року рівень безробіття в Україні збільшився до 9,2%, а рівень зайнятості населення віком 15-70 років становив 57,1%.

У другому кварталі 2019 року рівень безробіття знизився до 7,8%, а рівень зайнятості населення віком 15-70 років зріс до 58,6%.

За даними Державної служби України з питань праці, в Україні кілька мільйонів громадян працюють без офіційного оформлення трудових відносин.