Ілюстрація / REUTERS

Українці масово переходять на "білі" зарплати. За пів року приблизно 94 тисячі працівників в Україні почали працювати офіційно.

Про це йдеться в ТСН.

Читайте такожМайже половину усіх зарплат українці отримують у конвертах – дослідження

Відео дня

Зараз показник нелегальної зайнятості в Україні найнижчий за останні 10 років. Найбільше працівників-нелегалів у сільському, лісовому та рибному господарствах. А також у торгівлі та ремонті автотранспортних засобів. 

Окрім цього в Україні триває загальнодержавна операція "Мігрант", основна мета якої — протидія нелегальному працевлаштуванню іноземців і запобігання нелегальній міграції. В Умані фахівці Держпраці, Управління Державної міграційної служби та Національної поліції вже провели спільний рейд. У Чернівецькій області операція триватиме до 19 листопада.

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів сайту, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції сайту.

Нагадаємо, прогноз Світового банку зростання економіки України на 2019 рік – 2,7%, на 2020 рік - 3,7%. 

Економічні прогнози Міжнародного валютного фонду для України такі: 2019 рік – 3% зростання ВВП, 2020 рік – 3%. Інфляція в Україні цього року становитиме 7%, наступного - 5,6%. Безробіття знизиться до 8,7% і 8,2% відповідно цього і наступного року.

За підсумками другого кварталу 2019-го зростання економіки України в річному вираженні прискорилося до 4,6%. Держбюджет розрахований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%. Нацбанк у липні підвищив прогноз щодо зростання реального ВВП України 2019 року до 3% від 2,5%.