Ілюстрація REUTERS

У перший робочий день після Різдва акції Apple зросли на 1,6%, досягнувши максимуму в серії рекордних показників. Багато в чому завдяки тому, що продукція компанії користувалася і продовжує користуватися особливим попитом у святковий сезон. Тим самим Apple закінчує рік з кращими показниками за десятиліття.

Читайте такожСтав відомий найпопулярніший смартфон у світі

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Цього року новорічне "ралі" (швидкий та сильний зліт котирувань) сприяло зростанню капіталізації компанії на 80%, додавши до ринкової вартості близько 530 мільярдів доларів. 10 років тому Apple закрила 2009 рік з щорічним зростанням майже на 150%, з того моменту, як ціна акцій почала відновлюватися після фінансової кризи. Поточного року компанія перевершила таких техногігантів, як Microsoft (+ 55% за підсумками року) і Amazon (+ 23% за підсумками року)", - йдеться в повідомленні.

На самому початку 2019 року Apple вперше за майже два десятиліття знизила прогноз по доходах. Ця викликало масове скидання акцій, але вони швидко відновилися в ціні й продовжили зростання протягом року. Тим не менш загроза торговельної війни з Китаєм, відсутність чіткої стратегії у сфері 5G та уповільнення продажів iPhone позначилися на загальному настрою. Нещодавні ознаки ослаблення торгової напруженості між США і Китаєм забезпечили стабільне макроекономічне становище для Apple.

Позитивно вплинув на фінансовий стан Apple вихід компанії на ринок потокового мовлення з сервісом Apple TV+, а також запуск ігрового сервісу Apple Arcade. Уолл-стріт з нетерпінням чекає виходу iPhone 5G у 2020 році й дедалі оптимістичніше оцінює його потенціал. Середня ціна акції компанії становить близько 268 доларів. Загалом експерти позитивно налаштовані стосовно Apple, і більшість з них рекомендують інвесторам купувати акції компанії. Наприкінці січня будуть опубліковані попередні результати першого кварталу, аналітики очікують зростання прибутку Apple більш ніж на 8%, поряд зі зростанням виручки на 4,5%.